Ingredienser
- 100 g. Margarine
- 175. g. Rørsukker
- Saft fra 2 usprøjtede citroner
- 4 æg, delt i blommer og hvider
- 50 g. Hvedemel
- 125 g. frosne bær (f.eks blåbær)
- 5 dl. Sødmælk
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 180 °C varmluft. Smør et ovnfast fad, der kan rumme 2 ltr. Pisk margarine og sukker lyst og luftig.Tilsæt citronsaft samt æggeblommer én ad gangen; det gør ikke noget, hvis dejen skiller.
Sigt melet og vend det i dejen og rør til sidst blåbær og mælk i.
Pisk æggehviderne, dog ikke for stift. Vend æggehvideskummet ind i dejen med en dejskraber. Fordel dejen i det smurte fad, og bag kagen i 40-45 min. til overfladen er gylden og spændstig.
Serveres lun og med vanilleis til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar