- Nakkesteg
- Kartofler
- Olie
- Krydderi
- Whisky sovs
- Fløde
- Baby leaves salat blanding
- Agurk
- Peberfrugt
- Tomat
- Æble
- Honningmelon
- Mini majs
- 200 g. Valndder
- 2 dl. Sukker
- 1 dl. Vand
Fremgangsmåde
Tænd op i kuglegrillen med kul ud til 2 sider. Læg Nakkestegen midt på risten i grillen med et stegetermometer i midten. Stegen skal have en kernetemperatur på ca. 77 °C (se også pakningen)
(Bruges et Weber termometer, skal den stå på PORK….hi hi). Når stegen er færdig, pak den da ind i stanniol og lad den hvile i ca. 20 min inden udskæring.
Skræl kartoflerne og skær dem i både. Læg dem i en pose hvori man hælder olie og krydderi i (salt, peber, oregano og allround krydderi). Ryst posen til krydderierne er godt blandet med kartoflerne. Hæld kartoflerne på en bradepande med bagepapir. Bag dem i en 200 °C forvarmet ovn i ca. 20-30 min. til de er brune.
Hæld sukker, vand og valnødder på en pande. Lad det koge indtil vandet er helt fordampet ved fuld blus. (rør indimellem). Når vandet er næsten væk, bliver massen tyk. Rør derefter hele tiden og skru lidt ned for blusset. Sukkeret pulverisere igen helt, så bliv ved med at røre indtil sukkeret begynder at smelte og nødderne bliver flotte brune (det kan godt lugte lidt brændt). Når de er færdige, hæld dem da på en bageplade med bagepapir og skil dem ad med det samme med 2 gafler. Lad dem køle helt af.
Hak salaten og frugten og bland det sammen i en skål. Dryp evt. citronsaft over æblestykkerne, så de ikke bliver brune. Lige inden servering hældes de kolde kandiseret valnødder oven på salaten.
Bland fløde og whisky sovs i en gryde og varm det op.
Velbekomme!!!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar