Hej tøser.
Her er bloggen med de dejligste retter og lækkerier!
Jeg håber vi alle får mange glæder af denne hyggelige madblog.

torsdag den 4. november 2010

Italiensk farsbrød med tomatsauce

4 pers.

Brød:
1 kg hakket oksekød
150 g rasp
2 spsk. finthakket persille
60 g friskrevet parmesan
4 æg
Salt og peber

Sauce:
1 finthakket løg
1 fed hvidløg
3 dåser flåede tomater
10 friske basilikumblade - finthakket
Salt og peber

Olivenolie til stegning

Bland det hakkede kød med rasp, tilsæt parmesan, salt og peber og bland det hele grundigt. Pisk æggene let og rør dem i kødblandingen. Den skal hænge sammen, så det er muligt at forme den til et stort ovalt brød - evt. tilsættes lidt mere rasp.

Form et brød i et ovnfast fad med låg (eller dækkes med stanniol) - bages i en 200° varm ovn i 30 min. Under stegningen vendes brødet et par gange.

Sauce:
Løg svitses gyldent i en gryde. Hvidløg tilsættes og svitses med et øjeblik, inden tomaterne tilsættes.
Kog saucen i 10 min. ved middel varme og rør rundt, så tomaterne bliver moset ud. Krydr med salt, peber og basilikum.

Saucen tilsættes - bages videre uden låg i yderligere 30 min.

Farsbrødet skal køle af i 10 min., inden det skæres i skiver.

Serveres med frisk pasta, salat og flutes.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar